Wiele towarów wymaga ściśle określonej temperatury przechowywania, dlatego rynek chłodni jest tak szeroko złożony. Aktualnie mamy szeroki wybór sprzętów, które pozwolą kontrolować temperaturę i zapewnią jej utrzymanie. Skupić się trzeba na najnowocześniejszych metodach, które gwarantują najlepsze rozwiązania.

Popularnością cieszę się przenośne komory szokowego mrożenia. Szybkość schładzania w takich komorach jest maksymalizowana. Jest to zatem wygodny i bardzo szybko proces, który w dodatku spełnia wszystkie oczekiwania sanitarne oraz weterynaryjne. Mrożenie szokowe posiada sporo zalet m.in. wydłuża zdatność do spożycia produktów, zapobiega rozwojowi bakterii, zachowanie świeżości produktu czy umożliwienie porcjowania z wyprzedzeniem. To idealna metoda na to, by uzyskać dodatkową powierzchnię przechowywanie np. mięs czy lodu. W takich kontenerach możliwe jest również schładzanie szokowe, które funkcjonuje na podobnych zasadach. To fachowa i skuteczna forma, która ma wielu zwolenników i jest od dawna stosowana na całym świecie. Komory mrożenia i schładzania posiadają sporo zabezpieczeń, dzięki którym ich korzystanie jest bezpieczne dla człowieka np. sposobność otworzenia drzwi od środka. Pozytywną cechą jest fakt, że można je wynajmować zarówno na dłuższy, jak i krótszy okres czasu. Takie chłodnie montuje się bardzo szybko i sprawnie, a ich późniejszy demontaż nie jest nieprosty. Dostępne są także różnorakie rodzaje takich komór, co sprawia że każdy znajdzie coś, co odpowiada jego potrzebom.

Sprawdź tutaj: komory szokowego mrożenia.

Dodaj komentarz