Prowadzenie niedużego biznesu, chociażby budki z lodami i goframi, to niemały wydatek. Zwyczajny automat do bitej śmietany hendi to wydatek minimum 10 tysięcy złotych. Bez wątpienia można za takim sprzętem rozejrzeć się na rynku wtórnym, niemniej jednak tam ceny wcale nie będą dużo niższe niż to, co oferują sklepy z nowym sprzętem.

Taka profesjonalna maszyna produkuje bitą śmietanę o prawidłowej temperaturze i głównie konsystencji. Poza tym a przy tym utrzymuje ją w świetnym stanie bez ryzyka rozwarstwiania, kiedy już będzie znajdować się na deserze. Ma również wyśmienity śmietankowy a nie sztuczny smak. Wszyscy miłośnicy lodów i innych deserów bardzo chętnie wrócą po własne przysmaki tam, gdzie mają one de facto dobry smak. Zostając przy deserach, te które oczekują na to, aż ktoś je kupi, muszą znajdować się w odpowiednich ustaleniach temperaturowych. Czasami musi to być chłodnia mroźnicza a w pewnych przypadkach utrzymywana temperatura wynosi około 2-3 stopnie Do tego przydają się witryny chłodnicze restoquality lub szafy chłodnicze rm gastro. Taka ekspozycyjna witryna do lodów i deserów sprawi, że nie tylko i wyłącznie zachowają odpowiednią temperaturę, co jest potrzebne do tego, żeby się nie rozleciały. Oprócz tego, o ile będą znajdować się w ładnej oświetlonej witrynie, na pewno więcej gości się na nie zdecyduje. O ile towar – właściwie każdy, nie tylko i wyłącznie deser – jest bardzo dobrze wyeksponowany, klienci de fakto szybciej go kupią. Prawie każdy konsument podczas zakupów kieruje się emocjami. Na prawdę bardzo często najpierw coś widzi, potem spostrzega, że mu się spodobało i kupuje. Myślenie o tym, czy ten zakup był właściwy pojawia się później.

Zobacz więcej: agregat sufitowy do komory mroźniczej.

Dodaj komentarz